Horgászat 1
 • www.templomto.hu

  Kapitális halak birodalma

Pihenés 2
 • Pihenjen nálunk!

  A horgásztó ideális pihenőhely a horgászok, családtagok és vendégeik részére. Pecázzon, pihenjen vagy főzzön a sütőhelyek valamelyikén és élvezze a csendes környezetet.

Versenyek 3
 • Versenyek, rendezvények

  A tó ideális helyszíne baráti, munkahelyi társaságok számára horgászversenyek lebonyolítására. Esőbeállók, stégek, főzőhelyek állnak a vendégek rendelkezésére.

Vásárlás 4
 • Halárusítás, eladás

  Frissen fogott élő halak közül válogathat a vásárló.A horgászszezon alatt afrikai harcsa, szürkeharcsa, csuka,süllő, ponty, amur, keszeg, kárász kerül a mérlegre! Előrendelés szükséges: 20/4357-372.

Víztérkód:09-064-1-4 NÉBIH-FELIR azonosító: AA2010496

Nappali horgászat
Éjszakai horgászat

 A hét minden napján: 07:00-17:00

A téli szezonban az éjszakai horgászat szünetel.

mucza

ujnevjegy

kugli

kapcsolatcsajok

tosem2

Feltöltés...
Kérem várj!
Válaszd ki a képet a feltöltéshez
 
Refresh Captcha
Kód: 

eng

Képek a tóról

Mucza János
haltermelés - értékesítés
horgászat
+36 20 4357-372
Folyás
Templom-tó
Nyugati főcsatorna-híd 
 

hari

Térkép


Templom - tó Folyás nagyobb térképen való megjelenítése

Folyás

Folyás

Csendélet horgászbottal

Folyás neve már a középkori dokumentumokban is fellelhető. Mint urasági major, nagyobb tanyahelyként szerepel az egri káptalan okleveleiben. A település tipikusan alföldi, mezőgazdasági jellegű falu, Hajdú-Bihar megye északi csücskében, a Tisza és a Hortobágy által körülhatárolt területen fekszik.

E térségben folyik el a Selypes, mely egykor fontos halászhely volt. Jelentős rézkori lelőhelyet tártak fel e folyóvíz partjánál, amely „Tiszapolgári kultúra" néven vált ismert té. Ez a kora rézkori népesség kb. az i.e. III. évezred első felében telepedhetett le – többek között – Polgár térségében.

A falu külterületén, a közút mentén található romtemplom a második világháború mementója. A történelemben a debreceni vagy hortobágyi tankcsata (1944. október 9.) néven ismert egyik legnagyobb harci esemény ütközete Folyás környékén zajlott le. Ennek áldozata lett az 1892-ben Pánthy Endre nagyprépsot építette templom is.

A faluban s környékén a fő kikapcsolódási lehetőség a horgászat, sőt nyári időszakban akár éjszakai horgászat. A Nyugati-főcsatorna és a közeli horgásztavak a horgászok és a vízparti magányt keresők számára változatos lehetőségeket kínálnak. A tavak intenzíven telepítettek, melyekben csuka és ponty fogható.