Horgászat 1
 • www.templomto.hu

  Kapitális halak birodalma

Pihenés 2
 • Pihenjen nálunk!

  A horgásztó ideális pihenőhely a horgászok, családtagok és vendégeik részére. Pecázzon, pihenjen vagy főzzön a sütőhelyek valamelyikén és élvezze a csendes környezetet.

Versenyek 3
 • Versenyek, rendezvények

  A tó ideális helyszíne baráti, munkahelyi társaságok számára horgászversenyek lebonyolítására. Esőbeállók, stégek, főzőhelyek állnak a vendégek rendelkezésére.

Vásárlás 4
 • Halárusítás, eladás

  Frissen fogott élő halak közül válogathat a vásárló.A horgászszezon alatt afrikai harcsa, szürkeharcsa, csuka,süllő, ponty, amur, keszeg, kárász kerül a mérlegre! Előrendelés szükséges: 20/4357-372.

Víztérkód:09-064-1-4 NÉBIH-FELIR azonosító: AA2010496

Nappali horgászat
Éjszakai horgászat

 A hét minden napján: 07:00-17:00

A téli szezonban az éjszakai horgászat szünetel.

mucza

ujnevjegy

kugli

kapcsolatcsajok

tosem2

Feltöltés...
Kérem várj!
Válaszd ki a képet a feltöltéshez
 
Refresh Captcha
Kód: 

eng

Képek a tóról

Mucza János
haltermelés - értékesítés
horgászat
+36 20 4357-372
Folyás
Templom-tó
Nyugati főcsatorna-híd 
 

hari

Térkép


Templom - tó Folyás nagyobb térképen való megjelenítése

Történelmünk

Tótörténet - Templomtó - Folyás

(Hajdú-Bihar Megye első újépítésű magántava)

muczaMucza János tógazdaMár kisgyermek koromban arról álmodtam, hogy de jó lenne, ha lenne egy kis-tavam és abban kishalakat tennék és nevelgetném, simogatnám őket. Sok gyereknek volt ilyen álma. A területen lévő római katolikus templomrom mindig is vonzott, sokszor megmásztam a tetejét. Iskoláim az építőipar felé vittek, gyárépítő beruházó lettem és a gyermekkori álom nem került napirendre. Életem felén túl a természetben egyre több időt sikerült tölteni és kezdett erősödni a vágy a gyermekkori álom átgondolására. A rendszerváltás idejében a kárpótlási események, a földterület megszerezhetősége új fordulatot hozott az életemben is és a lehetőségekben is. A tóépítéshez alkalmas hely, és élővíz is szükséges, melyet szerencsés módon sikerült megtalálni és a lehetőségekhez képest a vízfelületet úgy kialakítani, hogy segédenergia nélkül a víz be és kifolyik. Ez a kistó rövid története. A legnagyobb problémánkat az engedélyeztetési eljárások jelentették, nagy volt az ellenállás a magántó gondolatától.

Építés kezdése 1994 tavasza, és szeptemberben sikerült befejezni, vízzel feltölteni, bekeríteni, fákat ültetni és az első kis épületet elhelyezni. Saját erőből készült, sokat dolgozott a család, a szülők, mindenki segített. Nagy öröm volt az avatás miniszteri szalagátvágója. A tó fejlődésének a története a honlap képein látható.

Nagytó története

A nagytó építési munkáinak kezdését a hatósági engedélyek megszerzése még nagyobb gondot jelentett, mint a kistónál. Ez részben a templomrom miatt, másrészt a Hortobágyi Nemzeti Parknak olyan vezetője lett, aki kerek perec kimondta, hogy nem engedélyezi akár mit csinálok. Hívő ember vagyok és a sors segítségével megoldódtak a problémák. A munkakezdés 2000 májusában volt és augusztus végére befejeztük a tóépítést, és a vízfeltöltés szeptember elejére megtörtént. A kistó építés tapasztalata alapján a nagytó már gyorsabban ment. A terület vályogtéglavető hely és hulladéklerakó volt. Sok munkával alakult ki a mai állapot. A tőkehiány végig éreztetette hatását. Még sok fejleszteni való van, de bízom benne, hogy azok is megvalósulnak. a kistó családias jellegű, a nagytó inkább rendezvényjellegű.

pdfA kis-tó engedélye

pdfA nagy-tó engedélye.

templomto

A tó fejlődését a képek mutatják.

Képek a kis-tó építéséről | Bővebben

 

Képek a nagy-tó építéséről | Bővebben